TPCA přispěla na novou učebnu strojírenství

13.05.2009

Ve čtvrtek ožije kolínská průmyslová škola v Heverově ulici návštěvníky, kteří se přijdou podívat na nově zrekonstruovanou učebnu. Zejména didaktickou techniku, vybavení audiovizuální technikou a nové lavice pro studenty slibuje projekt, který byl pod názvem Multimediální učebna odborných předmětů podpořen částkou 180 tisíc korun v programu Partnerství pro Kolínsko, který financuje automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën a administruje Nadace Partnerství.

Nová audiovizuální technika a digitalizované učební materiály v budoucnu pomohou přiblížit náročné avšak zajímavé učivo studentům strojírenských předmětů a podpoří způsoby, jak přímo ukázat možnosti použití moderní techniky v praxi. Současná učebna byla původně využívána pro běžnou výuku. V rámci projektu byla nově vybavena školním nábytkem a audiovizuální technikou včetně kompletní montáže rozvodů. Rekonstrukcí však celý projekt neskončil. Studenti se do projektu zapojí svými silami a svou novou učebnu vybaví ručně vyrobenými 3D modely doplňující vznikající expozici historie průmyslu na Kolínsku.

Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 14. května od 14 hodin. Pásku slavnostně přestřihne populární zpěvák Jakub Smolík, bývalý student kolínské průmyslové školy.