TPCA přispěla na rekonstrukci MŠ Bezručova pěti miliony

15.09.2008

Zástupci města Kolína dnes spolu s prezidentem TPCA panem Jasuhiro Takahašim otevřeli nově zrekonstruovanou Mateřskou školu Bezručova v Kolíně. Kompletní rekonstrukcí prošla budova bývalé družiny. Školské zařízení díky rekonstrukci mohlo v letošním roce přijmout o téměř 80 dětí více. Automobilka již v Kolíně například přispěla na výstavbu lávky přes Labe spojující obytné části s centrem města a klidovou zónou Kmochův ostrov. Celkově regionu věnovala přes 50 milionů korun.

Co vedlo TPCA k daru přiblížil prezident společnosti, pan Jasuhiro Takahaši: „Naše společenská odpovědnost k regionu není jen o tom, že dáváme práci lidem na Kolínsku. Naším cílem je také o region pečovat, pomáhat jeho dlouhodobému rozvoji. Děti jsou jeho budoucnost a jelikož chceme podporovat opravdu dlouhodobý rozvoj regionu, podporu budoucí generace považuji za velmi smysluplnou. Navázali jsme již spolupráci s univerzitami, máme společné projekty i se středními technickými školami a žáci základních škol naši továrnu navštěvují při prohlídkách. Naši podporu si zaslouží i ti nejmenší.“

Historie podpory Kolínska automobilkou TPCA

Historie municipálních projektů TPCA sahá do roku 2004, kdy TPCA věnovala na projekty v okolních obcích přes dva miliony korun. Ve stejném roce získala kolínská nemocnice od TPCA novou sanitku. O rok později již TPCA spouští grantový program Partnerství pro Kolínsko. Jeho prostřednictvím rozděluje na dobročinné projekty čtyři miliony korun ročně. Jednou z priorit grantového programu jsou cyklostezky. Na Kolínsku díky tomu vznikly desítky kilometrů nových stezek. V prosinci roku 2005 je slavnostně otevřen i první vyhřívaný most ve střední Evropě na který TPCA přispěla osmi miliony korun. Ve stejném roce také získali kolínští hasiči nový zásahový vůz Mercedes Atego v hodnotě 9,5 milionu korun.

V roce 2006 se významně rozšířil počet kulturních akcí sponzorovaných TPCA. Automobilka podpořila např. Den záchranářů, dětský den a v areálu průmyslové zóny se začal jezdit cyklistický závod Okolo TPCA. Loni se TPCA stala hlavním partnerem basketbalového klubu BC Kolín a sponzorovala i další ročník Kmochova Kolína. Naplno se již rozjel i program Sponzoring pro zaměstnance. Na dobročinné aktivity zaměstnanců putovalo celkem 600.000 korun. V letošním roce se k akcím sponzorovaným TPCA přidal i hudební festival Beat Fest.