Výrobní ředitel TPCA Jiří Černý zvolen členem představenstva SAP

08.11.2006

Ředitel automobilky TPCA Jiří Černý byl 7. 11. 2006 zvolen místopředsedou divize finálních výrobců a zároveň členem představenstva Sdružení Automobilového Průmyslu.

TPCA je členem SAP od března 2006. Jmenování Jiřího Černého do této funkce umožní TPCA intenzivněji se podílet na řešení a prosazování společných zájmů a cílů v rámci automobilového průmyslu v ČR.

Jiří Černý je absolventem strojní fakulty ČVUT, oboru tepelné a jaderné stroje a zařízení, a výrobním ředitelem továrny TPCA (Toyota Peugeot Citroën Automobile) je od roku 2003.
První pracovní zkušenosti s vedením výrobního podniku získal ve společnost LIAZ, a.s. v Mnichově Hradiště, kde do roku 1992 působil jako výrobní a obchodní náměstek. Ve společnosti Johnson Controls pracoval 8 let, postupně jako manažer logistiky v České Lípě a ředitel závodu ve Stráži pod Ralskem. V letech 2001-2003 působil ve funkci generálního manažera společnosti Sylea v Jablonci nad Nisou.

Matěj Matolín
Corporate Affairs Manager